Смяна на модул фискална памет на касови апарати с причина Препълване на модул фискална памет на касови апарати ?Кога може да ни се наложи да направим смяна на фискална памет ?

(Винаги има причина за демонтаж на фискална памет на касови апарати. )
Причините са няколко и те са ясно и категорично описани в чл. 22 на Наредба Н-18 на минстерство на финансите. По-долу сме послчили и описали:

Смяна на модул фискална памет на касови апарати с Причина:
Препълване на модул фискална памет на касови апарати


Кога се налага смяна на фискална памет на касови апарати с причина „Препълване на модул фискална памет на касови апарати“ ?

/Това означава, че в следствие на вашата работа с касовия апарат за определен период от време , и по-специално с пускането на дневните финансови отчети, се е запълнило мястото във Фискалната памет на устройството и няма повече място, където да се съхраняват записи, когато работите.
Преди да бъде препълнена окончателно фискалната памет на касовият апарат той изписват най-долу на всеки дневен финансов отчет за последните 50 отчета, че остават само ..хх..., където хх е оставащите възможни записи до края на фискалната памет на касовия апарат.

Това разбира се е знак, че трябва да се обърнете към сервиза за касови апарати например: Профинанс Д ЕООД, гр.София за да бъде сменена старата фискална памет с нова, която да ви позволи да продължите работа ./

ВАЖНО:: Ако все пак пропуснете това предупреждение в един момент фискална памет на касови апарати ще се напълни до края и няма да може да прави записи при което когато опитате да извършите продажба и след това да направите дневен финансов отчет няма да можете да довършите операцията до края а на екрана на касовия ви апарат ще изпише „ПЪЛАН ФИСЛКАЛНА ПАМЕТ“ което прави вашите касови апарати неизползваеми докато не смените пълната фискална памет касови апарати нова .