Търговски обекти тип супермаркет предложения за подходящ софтуер, електронна везна, модел касов апарат.POS система или бар код скенер на ниски цени.
Ние предлагаме
 
Цени на Продукти
  Цени Касови апарати
Услуги

Какъв да бъде модела касов апарат който да си закупите в зависимост от типа дейност на вашата фирма

Модел касов апарат,електронна везна или бар код четец подходящи за вашият търговски обект

Кой модел и на каква цена фискален касов апарат, електронна везна, фискален принтер, бар код четец или POS система би била най-подходяща за вашият бизнес. Много фирми предпочитат най-евтиния касов апарат, което го прави и най-често купуваният апарат, но не и най-правилният избор предлаган от нашата фирма. Ето по-често срещаните типовете търговски обекти, и какви фискални устройства или POS устройства можете да ползвате за вашият обект. Как да ги изберете и на каква цена се предлагат те в нашият магазин:

Магазини тип "супермаркет"

За този тип магазини е характерно, че има както щандове на самообслужване така и щандове с обслужващ персонал, а процеса продажба се осъществява на изхода на магазина, на специално обособени работни места тип каса. Тази организация на работа е подходяща за търговските обекти с голям асортимент, не е задължително непременно да са разположени на голяма площ и малки и средни по територия търговски обекти могат да използват този тип организация на работата. Тази схема на организация на търговската площ е подходяща за магазини за хранителни стоки, за строителни материали, плод и зеленчуци, и други. За да е от полза техниката в този тип магазини са създадени т.нар. POS системи, които представляват локална компютърна мрежа изградена между отделните работни места с цел информацията за стоките да е достъпна във различните точки на обслужване или самообслужване на територията на магазина.

Ето и нашите предложения за този тип магазинно оборудване:

1.Софтуер

–за да бъде управлявана цялата техника, помагаща за бързото и качествено обслужаване на клиента са необходими софтуерни продукти, това най-често са складови програми и различни драйверни програми. При нас ще намерите различни такива програми с различни цени и функционалности. Някои от имената на програмните продукти, които Ви предлагаме в тази област са: Инфи Плюс Магазин, Ен Сис Магазин, Поинтер магазин, Микроинвест Коктейл, Микроинвест Склад и други. Цените на продуктите варират от 100, 00 лв. до около 1000,00 лв. Кой продукт е най-подходящ за Вашият търговски обект се установява в процеса на разговор и демонстрация на различните функционалности, които продуктите притежават, което е най-удачно да се случи в нашия офис, след предварително уговорен час за срещата със специалист.

2.Компютърни Конфигурации

– при нас можете да намерите както нова, така и втора употреба компютърна техника. Нашите специалисти ще Ви насочат към удачни конфигурации, като избора се основава на избора на софтуер, който ще ползвате. За да Ви ориентираме обаче трябва да знаете, че цените им варират от 60,00 лв. до 900,00 лв.

3.Електронни везни

– при нас можете да намерите голямо разнообразие от електронни везни. Особеното за тях е че могат да бъдат етикетиращи или само мерещи.

Везните използвани само за измерване могат да са ценоизчисляващи и неценоизчисляващи. Разликата в цената между двата варианта е около 30,00 лв. А цените на тези везни като цяло варират между 250,00 лв. и 500,00 лв. При нас ще намерите марките Еликом, Бимко, Датекс, Дейзи и други. Тези везни са приложими на щандовете за обслужване от персонал на магазина или като контролни везни. Етикетиращите обикновено са част от цялата информационна система изградена в магазина. Те се програмират предварително или текущо с информация за характеристиките на продуктите, така че когато отпечатят етикет на него да е налична всичката задължителна информация, която сте длъжни да предоставите на клиента, съгласно изискванията, какато и пожелателна информация, която Вие сте решили да афиширате, като различни рецепти, чиито елемент може да е съответният продукт или някаква вторична полезност на продукта и т.н. Етикиращите везни могат да са с вградено печатащо устройство, като Еликом, Bizerba, Datecs и други. Цените на тези везни са между 500,00 лв. и 2 800,00 лв. Тези везни са подходящи на местата за самообслужване, както и на щандовете за обслужване от персонал. Тези везни обикновено са с голяма клавиатура, която за най-лесно ползване обикновено е картинна, но не е задължително, клавиатурата може да е цифрова (тогава в близост до везната има табло със списък на меримите продукти и техникте кодове) или буквена (имената на меримите артикули са изписани с букви).

Електронните везни, които не са с вградено печатащо устройство, но имат комуникационен порт, могат да се превърнат в печатащи, като към тях се свърже етикетиращ принтер.

4.Етикетиращи принтери

- предлагаме няколко варианта с марки Epson, Datecs, Еликом и др. Цените на принтерите варират в зависимост от натовареността за която са предвидени, но в общи линии между 300,00 лв. и 900,00 лв. Особеното за тези принтери е че те могат да се свържат както към електронна везна, така и директно към компютър и с подходящ софтуер, който обикновено е безплатен с покупката на самия принтер, можете да отпечатвате етикети предварително. Това е удобно, когато има стоки, които желаете предварително да измерите и опаковате, т.е. за преопаковане. Етикетиращите принтери използват обикновено термо-етикети.

Има и една специална група електронни везни, които се монтират обикновено на касата на търговския обект, това са така наречените търговски електронни скенерни везни. Особеното за тях е че са няколко уреда в едно. Везна и бар-код четец. Използват се в търговски обекти, където при щанда за мерими артикули (обикновено плодове и зеленчуци) има монтирана контролна везна, а скенерната везна е монтирана на касата.

5.Термо-етикети

– това е консуматив за етикетиращите принтери и печатащите електронни везни. Етикетите могат да бъдат масови - бели в различни размери или индивидуално изработени, с предварително отпечатано фирмено лого или друго на тях. Особеното за тези етикети е че са на ролка, която се слага във принтера или в печатащата електронна везна в специално отделено място (гнездо) за целта.

6.Бар-код четци или познати още като скенери.

-Предлагането на такива е огромно. Цените започват от 50,00 лв. и горната граница е доста висока над 3000,00 лв. Марките които ще намерите при нас са Simbol, Zebex, Horizon и т.н.

7.Фискални устройства

– при този тип организация на магазина – супермаркет. Фискалните устройства се монтират само на касата. Обикновено тази организация на търговски обект е приложима за по-натоварените търговски обекти и затова и фискалното устройство, трябва да е подходящо за по-голямо натоварване. Такива устройства са фискалните принтери. При нас ще намерите фискални принтери на всички производители – Тремол, ИСЛ, Датекс, Дейзи, Електроника, Оргтехника и т.н. Цените са между 400,00 лв. и 800,00 лв.

8.Услуги

– за да заработи всичката тази техника и да облекчи живота Ви сме Ви необходими ние, защото предлагаме за Вас:

- асемблиране на компютърна техника

- изграждане на кабелна локална компютърна мрежа

- доставка на техниката описана по-горе

- монтиране на всичкият хардуер при Вас

- обучеие за използване на софтуера, като обучението е организирано по категории персонал – управленски, административен, операторски.

- абонаментано обслужване на цялата система или сервизно обслужване на различите й модули, по ваш избор.

- безплатна телефонна помощ

- доставка на всички необходими Ви консумативи.

Вашите въпроси

Пишете ни на
vlahova@dir.bg

Публикувано на
18.07.2010 г.

Тук можете да видите вашите запитвания по повод оборудване на Търговски обект тип супермаркет с подходящ модел касов апарат, бар код четец, POS система, електронна везна или фискален принтер

Днес:
21.07.2010 г.
Имахме следният въпрос


Преди няколко години съм си купил касов апарат за хранителен магазин, но съм пропуснал да заверя в НАП свидетелството за регистрация на фискално устройство. Какво да правя?


Отговор:
Ако от датата, на която е трябвало да заверите свидетелството за регистрация на касовият апарат до сега са минали повече от две години, можете да заверите свидетелството си сега, без санкция. Давностания срок на санкцията цената на която е 500 лв. за незаверено свидетелство е 2 години, ако те са минали, нямате основание да се притеснявате. Свидтетлството обаче трябва да се завери в НАП.

Днес:
25.07.2010 г.
Отговаряме на въпроса


Какви са изискванията при закупуване на нов касов апарат. Какви документи трябва да ми подготвят в сервиза, от който ще си закупя касовият апарат за да бъда напълно готов за работа.? Има ли значение къде ще го ползвам в ресторант, в магазин, в офис, заведения , барове, сергии или друг тип търговски обект?


Отговор:
След като закупите касов апарат с фискална памет, за да започнете да го използвате е необходимо фискалното устройство да бъде въведено в екслоатация. Това се прави от оторизиран сервиз на касови апарати, който е регистриран в Държавната Агенция за Метрологичен и Технически Надзор. Независимо от типа търговски обект в който ще използвате касовият апарат (бар, ресторант, павилион за бърза закуска, аптека, офис, магазин, бутик или разносна търговия, сергия и др.) процедурата е една и съща.
Въвеждането в експлоатация на фискално устройство се изразява в следното:


 • 1. Трябва да имате сключен договор за сервизно обслужване на фискално устройство със сервизна фирма.

 • 2. Сервиза трябва да фискализира устройството във ваше присъствие, т.е. да въведе данните на вашата фирма във фискалната памет на устройството и да стартира фискалната памет на същото.

 • 3. Фирмата за сервиз попълва паспорта на касовия апарат, където отбелязва датата и часа на фискализацията.

 • 4. Сервизната фирма създава досие на фискалното устройство и издава свидетелство за регистрация на същото.

 • 5. Сервиза издава първи фискален бон от касовият апарат .

 • 6. Вие отивате в офиса на НАП, под чиято юрисдикция е адреса на фирмата Ви и заверявате свидетелството за регистрация, като за целта е необходимо да носите със себеси следните документи:

 • a. Паспорт на фискалното устройство.

 • b. Документ удостоверяващ, че Вие сте собственик на апарата, най-често това е фактура, в по-редки случаи (при покупка на касов апарат втора употреба) може да е договор за покупко-продажба.

 • c. Договор за сервизно обслужване на вашият касов апарат .

 • d. Свидетелство за регистрация на фислакното устройство .

 • e. Първи Фискален Бон.

 • 7. Заверката в НАП трябва да е до седем календарни дни от датата на фискализацията и преди това не бива да използвате касовият си апарат. Регистрацията в НАП става веднага или ако има някакъв проблем, НАП Ви издава в писмен вид отказ от регистрация, което Ви удължава срока за регистрация след отстраняване на нередностите.

 • 8. Не е необходимо да връщате в сервиза завереното свидетелство, то си е за Вас.


Успешна и ползотворна работа, и много доходна!Начало За нас Контакти Услуги Продукти
Валиден HTML 4.01